ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Δίπλα σας για πάνω από 100 χρόνια, με ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Η βιοτεχνία Μεταξωτών – Υφαντών Γκόνος ξεκίνησε από τα τέλη του περασμένου αιώνα, το 1895 στη Καλαμάτα και ιδρυτής της θεωρείται η γιαγιά Αγγελική Γκόνου.

Η επιχείρηση Γκόνου ξεκίνησε ως οικοτεχνία όταν η προγιαγιά της οικογένειας έκτρεφε μεταξοσκώληκες, στη συνέχεια ύφαινε το μετάξι σε χειροκίνητους αργαλειούς και έπειτα το πουλούσε στα πανηγύρια, όπως συνηθιζόταν εκείνα τα χρόνια στο εμπόριο. Η συστηματική της οργάνωση άρχισε το 1920 και προπολεμικά εθεωρείτο σαν ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια μετάξης.

Ο Παναγιώτης Γκόνος εκβιομηχάνισε την επιχείρηση και το 1950 άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί της αργαλειοί μεταξιού γνωρίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη ανάπτυξή της.

Δεύτερη γενιά

Εν συνεχεία, το 1980 ανέλαβε ο γιός του και εγγονός της γιαγιάς Αγγελικής, Γιάννης ο οποίος εώς και σήμερα διευθύνει την επιχείρηση, με θαυμάσια αποτελέσματα και αυτός με τη σειρά του προετοιμάζει τον δικό του γιό, Παναγιώτη Γκόνο να πάρει τη σκυτάλη της σπουδαίας αυτής παράδοσης.
Αργαλείος για προϊόντα από μετάξι
Η βιοτεχνία μένοντας πιστή στην παράδοση για πάνω από έναν αιώνα συνεχίζει και σήμερα να παράγει ολομέταξα προιόντα. Μαντήλια τετράγωνα, φουλάρια, εσάρπες, μονόχρωμα και εμπριμέ αλλά και ολομέταξα υφάσματα για ρούχα, εργόχειρα και παραμυθένια νυφικά. Πάντα από ελληνικό μετάξι.

Κύριο μέλημά μας είναι η ειλικρίνεια και η θέληση για απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη μας.